Servicii Complete de Dezinsectie Gandaci de Bucatarie in Bucuresti!

Gandacii de bucatarie traiesc intr-o varietate de medii din intreaga lume. Scapa de ei acum !

Speciile daunatoare de gandaci de bucatarie se adapteaza usor mediilor dar prefera caldura din cladiri.

Spinii de pe picioare au fost anterior considerate senzoriale dar observatiile locomotiei pe nisip si pe plasa de sarma au demonstrat ca acestea ajuta la locomotie pe teren dificil. Structurile au fost folosite ca sursa de inspiratie pentru picioare robotizate.

Gandacii lasa urme chimice in fecalele lor care emit feromoni pentru roire si imperechere. Alti gandaci vor urma aceste trasee pentru a descoperii sursele de apa si hrana si locurile unde se ascund alte grupuri.

Gandacii sunt in general noctui si vor fugi atunci cand sunt expusi la lumina. O exceptie sunt gandacii din Asia care sunt atrasi de lumina.

Un alt studiu a testat ipoteza ca, gandacii sunt conditionati de 2 aspecte atunci cand decid unde sa mearga: cat de intunecat este si cat de multi gandaci mai sunt.<

Descriere

Gandacii au un corp lung, aplatizat si un cap relativ mic. Sunt insecte generalizate, cu putine adaptari speciale si sunt printe cele mai primitive insecte.

Partile gurii sunt pe partea inferioara a capului si includ mandibule de mestecat generalizate. Ei au ochi mari compusi, 2 ochi mici si antene lungi si flexibile.

Prima pereche de aripi sunt dure si protectoare, actionand ca un scut in partea de sus a aripilor posterioare. Toate cele patru aripi au ramificatii venoase longitudinale si multiple vene cruce. Picioarele sunt robuste  cu cinci gheare fiecare. Abdomenul are 10 segmente si mai multe cerci.

Reproducere

Gandacii de bucatarie se reproduc in medie de 4 ori pe an. Ei folosesc feromonii pentru a atrage parteneri si masculii practica ritualuri de curtare. Ca multe alte insecte, gandacii de bucatarie se imperecheaza alaturandu-se si lipindu-si organele genitale.

Femela insereaza capsula de oua intr-o crapatura pentru protectie sau o poarta pana cand oule clocesc. O femela de gandac de bucatarie poate concepe 30 de grupuri de oua din care ies aproximativ 1000 de urmasi. Unele specii pastreaza oule in interiorul organismelor lor cu sau fara capsula, pana la clocire.

Nimfele de gandaci sunt in general similare cu adultii, cu exceptia aripilor si organelor genitale nedezvoltate. Dezvoltarea este lenta si poate dura de la cateva luni la peste un an. Adultii de asemenea au o durata lunga de viata, pana la 4 ani.

Rolul ca daunatori

Gandacii de bucatarie sunt cunoscuti ca fiind cele mai daunatoare insecte. Ele se hranesc cu alimente pentru animale de companie si umane si pot lasa un miros ofensiv. De asemenea ei pot transporta microbi pe corpul lor inclusiv cele care sunt periculoase pentru oameni in special in medii cum ar fi spitalele. Gandacii de bucatarie s-au dovedit a in legatura cu reactiile alergice la om.

Masuri generale de prevenire impotriva daunatoarelor includ mentinerea produselor alimentare depozitate in containere sigilate, folosirea cutiilor de gunoi cu capac etans, mentinerea curateniei in bucatarie si aspirarea regulata. Scurgerile de apa, cum ar fi scurgerea robinetelor ar trebui reparate. Este util sigilarea punctelor de intrare cum ar fi gaurile dintre dulapurile de bucatarie, tevi, usi, ferestre.